• Registreer

Meer dan negentig procent van de Nederlandse dames gaat regelmatig aan de slag met scheermes, scheerapparaat, pincet of harsstrip. De oksels, bikinilijn en benen zijn daarbij de gebieden die het vaakst worden onthaard. Zowel voor mannen als vrouwen geldt overigens dat scheren nog steeds verreweg de populairste methode voor ontharing is. Het heeft veel voordelen ten opzichte van andere vormen van lichaamsontharing.

Een andere manier van tijdelijke haarverwijdering is harsen of waxen. Zoals de naam al zegt, wordt er gebruikgemaakt van hars, die aangebracht wordt op je huid. Hierbij komen je lichaamsharen vast te zitten in de hars. Vervolgens trek je de hars tegen de haargroeirichting in van je huid. De ingevangen haren worden hierdoor met wortel en al meegetrokken. Het voordeel is dat het daardoor langer duurt dan bij scheren voordat de haren weer zijn aangegroeid, gemiddeld zo'n 3-8 weken. Bovendien groeien de haren terug met een dunnere en zachtere punt. Anders dan bij scheren zul je dus na het harsen geen last hebben van harde stoppels. Bij regelmatig harsen heb je zelfs kans dat sommige haren helemaal niet meer terugkomen, omdat het haarzakje waarin de haar groeit beschadigd is geraakt.

Heb je nog nooit je benen geharst of laten harsen? Probeer dan gewoon eens eerst je onderbenen om te kijken hoe het je bevalt. Ben je al verder bekend met het harsen, dan kun je ook eens een Brazilian wax proberen. Eenmaal een Hollywood of Brazilian wax gedaan, dan wil je niet meer anders. Het is fris, schoon en aantrekkelijk..

 

 

Meer informatie over harsen vindt u ook op mijn nieuwe website speciaal gericht op het onderwerp Harsen. WAX-SALON.NL